Voznik začetnikVoznik začetnik je vsak voznik 2 leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenje kat A2, A ali B kat, oziroma do dopolnjenega 21 leta starosti.V tem času mora opraviti tudi dodatno usposabljanje za voznika začetnika, kar zajema vadbo varne vožnje ter skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa.

Na AVTOŠOLI FERDO želimo našim kandidatom pomagati tudi po opravljenem vozniškem izpitu, zato smo se odločili, da uredimo vse potrebno, da boš lahko čez 2 leti podaljšal vozniško dovoljenje brez težav in ti ne bo potrebno ponovno opravljati vozniškega izpita. Če si med tistimi, ki je pri izdaji vozniškega dovoljenja dobil tudi KARTON VOZNIKA ZAČETNIKA veš, da moraš opraviti vadbo varne vožnje ter skupinsko delavnico o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa. Programa se moraš udeležiti po najmanj 4 mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja.

Predpisan program s strani države traja kar 10 pedagoških ur (125,00 eur – določila država), ker na Goriškem, Krasu ali Obali ni predpisanega poligona je edina sprejemljiva, najbližja in najcenejša možnost ta, da varno vožnjo in skupinsko delavnico opraviš že v enem dnevu v najbližjem centru varne vožnje to je Blagomix v Logatcu. Iz tega področja je samo ena ekipa, ki ima vsa potrebna dovoljenja za predavatelja skupinskih delavnic in trenerja varne vožnje A in B kategorije in dela v Logatcu. Prednost je tudi ta, da te do Logatca pospremijo ali počakajo na bencinski črpalki na Ravbarkomandi, to možnost je izkoristilo že precej kandidatov.

Zaupaj nam svoj elektronski naslov in sproti te bomo obveščali o terminih VARNE VOŽNJE, pišeš nam lahko na: varna.voznja@hotmail.com ali avtosola.ferdo@siol.net.